BKS:n huippukeskustelu Looking at European Democracy 2024 – miltä Eurooppa ja sen demokratia näyttää kun käymme kohti seuraavia eurovaaleja?

17.5.2022, klo 18.00 - 20.00
Venäjän väkivallan ja sodan varjossa Euroopassa ei kysymys demokratiasta ole enää teoreettinen. Mikä on EU:n ja sen toimielinten sietokyky, kun tarvitaan kovia päätöksiä ja paine päättäjiä kohtaan kasvaa? Yhteisen eurooppalaisen poliittisen ymmärryksen tarve on elintärkeä, mutta missä käydään keskustelu vuoden 2024 jälkeisestä EU:sta? Entä mikä on eurooppalaisten puolueiden rooli tässä kaikessa ja miten edetään Euroopan tulevaisuuskonferenssin ehdotuksista?
 
Näitä kysymyksiä pohditaan tiistaina 17.5. hotelli Reneissancessa (Rue Parnasse) klo 18-20. (tervetuliaismalja 17.30, keskustelu 18-20, cocktails 20-21)
Vaatimattomasti todettakoon, että kyseessä on ehkä korkeatasoisin Kokoomuksen puitteissa koskaan järjestetty EU-keskustelu. Puhujina tilaisuudessa ovat:
 
Roberta Metsola, parlamentin puhemies
Petteri Orpo, Kokoomuksen pj, EPP-puolueen vpj
Lidia Pereira, MEP, YEPP:n puheenjohtaja
(Aiemmin ilmoitettu puhuja, parlamentin pääsihteeri Klaus Welle on valitettavasti estynyt, korvaava puhuja ilmoitetaan myöhemmin). 
 
Keskustelutilaisuuden kielenä on englanti ja se myös striimataan BKS:n Facebook-sivulla.
 
Ilmoittautuminen BKS:n jäsenille on nyt avattu. Oma paikka kannattaa varata nopeasti, sillä jo ensi viikolla ilmoittautuminen avataan laajemmalle EPP-yleisölle.

Kiitämme yhteistyökumppaneita: Kansallinen Kokoomus rp. Kansallisen Sivistysliiton opintokeskus Kansio, MTK, EK, Finanssiala ja Aula Europe.


Brysselin Kansallisseura ry